INFO BIJ HET GEBED VOOR DE KERK VAN CHINA

Paus Franciscus nodigt alle Katholieken in de hele wereld  uit zich op 24 mei met de Chinese gelovigen te verenigen in het gebed tot Onze Lieve Vrouw van Sheshan.

"Ik dring er bij alle Katholieken over de hele wereld op aan om mee te bidden met onze broeders en zusters in China, om van God de genade af te smeken om met nederigheid en vreugde Christus te verkondigen, die gestorven is en opgestaan, om trouw te zijn aan Zijn Kerk en aan de opvolger van Petrus en om het dagelijks leven in dienst te stellen van hun land en hun medeburgers op een manier die in overeenstemming is met het geloof dat zij belijden."

In China zijn er bisschoppen, priesters en gelovigen die onder grote druk staan bij het vrij belijden van hun geloof. Met onze gebeden willen wij hen steunen", aldus de bisschoppen. "Onze gebeden kunnen er toe bijdragen dat de Kerk in China één blijft in geloof en gesterkt in doctrine en kerkelijke verbondenheid."

Verder schrijven de Nederlandse kerkleiders: "De katholieken in China mogen rekenen op het gebed van hun medegelovigen overal ter wereld. Zoals de paus ook afgelopen woensdag verwoordde, geven de katholieken in China aan dat zij verlangen naar eenheid met de universele Kerk en met de opvolger van Petrus." 

Maak jouw eigen website met JouwWeb