Een Wonderbaarlijke 
Rozenkrans van doopwater
Lees de geschiedenis over het
ontstaan van deze Rozenkrans

 

 

 


Dit, verhaal speelde zich af in het Spaanse Cordova, in de Kerk van Onze Lieve Vrouw, waar het doopsel plaatsvond van een kindje van één maand oud. Het kindje op de foto is van een zeer trotse mama, Erica, een jonge in de steek gelaten moeder van 21 die ervoor gekozen had om haar kindje te houden. Zij had aan een kennis gevraagd om foto's van het doopsel te willen nemen.

Op het ogenblik dat het kindje naar de doopvont werd gebracht, vroeg Erika aan de fotografe Maria Silvana Salies, die reeds door andere ouders was ingehuurd om bij doopsels foto's te nemen, om een foto van haar kindje te maken als een gunst, daar de jonge moeder het geld er niet voor had om het te betalen.

Maria, sterk bewogen en met een hart van liefde voor de alleenstaande moeder, kon dit ongewone verzoek gewoon niet weigeren. Maria Silvana werkte nog met een conventionele camera en zond de film naar een winkel in Cordova om deze te laten ontwikkelen.

Toen zij de foto's in handen kreeg, bemerkte ze tot haar verrassing dat het water dat van het hoofdje afdroop, een volmaakte rozenkrans vormde. vormde.